Povidlové pirohy
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPovidla švestková
- 120gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 100gramůTvaroh měkký
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál, kam jsme už nasypali mouku, přidáme vejce, sůl, měkký tvaroh a vypracujeme těsto, které na vále rozválíme na 3 cm silnou placku. Nakrájíme na čtverce, do každého čtverce dáme lžičku povidel, spojíme do trojúhelníku a okraje pomocí palců pořádně slepíme. Pirohy uvaříme ve vodě. Když vyplavou nahoru, jsou uvařené. Z vody je vybereme děravou vařečkou, dáváme do mísy, polijeme máslem a posypeme ořechy.
- 2Máslo rozehřejeme na pánvičce do růžova, ořechy pomeleme, osladíme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.