Povidlové taštičky
25 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 60gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůPovidla švestková
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a 60ml vody a vypracujeme těsto.
- 2Vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na čtverce o straně cca 7cm. Doprostřed každého dáme lžičku povidel, okraje potřeme bílkem, přeložíme a okraje přitiskneme.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli a taštičky v ní vaříme cca 7min. Poté scedíme.
- 4Mezitím rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmahneme na něm strouhanku. Druhou polovinu másla rovněž rozpustíme.
- 5Hotové taštičky podáváme posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 9. 2015
Povidlové taštičky
Povidlové taštičky jsou velice chutné. Jen při přípravě se mi těsto poněkud víc lepilo, takže úhledné trojúhelníčky jsem nevytvarovala (asi jsem někde udělala chybu) 😁, ale vykouzlila jsem čtverečky/obdélníčky, které mohou taštičky připomínat také. To na výsledné chuti se však nic nezměnilo a mohu říct, že taštičky byly dobré.