Povidlový mřížkovaný koláč

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
528 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
  • 2
    V misce smícháme tvaroh, cukr, žloutky, špetku soli, pomerančovou kůru, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, škrob. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté ho přimícháme do tvarohové směsi.
  • 3
    V další misce smícháme švestková povidla s troškou slivovice.
  • 4
    Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta oddělíme 2/3 a vyválíme z něj plát, který vložíme na plech. Pak těsto potřeme tvarohovou směsí a na ni opatrně natřeme povidlovou směs.
  • 5
    Ze zbytku těsta vyválíme dlouhé válečky a na těstě utvoříme z válečků mřížky. Plech vložíme do trouby a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
  • 6
    Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.