Povidlový mřížkovaný koláč
80 min.
Ingredience
- 380gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- Povidlová náplň
- 400gramůPovidla švestková
- 4lžíceSlivovice
- Tvarohová náplň
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 750gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
528 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
- 2V misce smícháme tvaroh, cukr, žloutky, špetku soli, pomerančovou kůru, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, škrob. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté ho přimícháme do tvarohové směsi.
- 3V další misce smícháme švestková povidla s troškou slivovice.
- 4Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta oddělíme 2/3 a vyválíme z něj plát, který vložíme na plech. Pak těsto potřeme tvarohovou směsí a na ni opatrně natřeme povidlovou směs.
- 5Ze zbytku těsta vyválíme dlouhé válečky a na těstě utvoříme z válečků mřížky. Plech vložíme do trouby a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
- 6Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.