Pralínkové knedlíčky

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce ve 2 litrech osolené vody scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na moukou vysypaný vál. Brambory důkladně promícháme s vejci, moukou, špetkou soli a podle potřeby přilitou smetanou. Rukou dobře prohněteme a vypracujeme tuhé, nelepivé těsto. Rozválíme na velký plát, silný 5 mm. Sklenicí o průměru 8 mm vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka položíme pralinku, uzavřeme, v dlaních vytvarujeme kuličky.
  • 2
    Vložíme je do 3 l vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme přibližně 7 minut, až vyplavou na hladinu. Scedíme a ihned potřeme rozpuštěným, teplým máslem.
  • 3
    Pomleté ořechy smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a teplé knedlíčky obalíme. Podle porci rozdělíme knedlíčky na jednotlivé talíře, přelijeme rozehřátým másle, ozdobíme ze smetany vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.