Pralínkové knedlíčky
37 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 5litrůVoda pitná
- 3špetkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůPralinky
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na dohotovení
- 150gramůOřechy vlašské
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce ve 2 litrech osolené vody scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na moukou vysypaný vál. Brambory důkladně promícháme s vejci, moukou, špetkou soli a podle potřeby přilitou smetanou. Rukou dobře prohněteme a vypracujeme tuhé, nelepivé těsto. Rozválíme na velký plát, silný 5 mm. Sklenicí o průměru 8 mm vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka položíme pralinku, uzavřeme, v dlaních vytvarujeme kuličky.
- 2Vložíme je do 3 l vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme přibližně 7 minut, až vyplavou na hladinu. Scedíme a ihned potřeme rozpuštěným, teplým máslem.
- 3Pomleté ořechy smícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem a teplé knedlíčky obalíme. Podle porci rozdělíme knedlíčky na jednotlivé talíře, přelijeme rozehřátým másle, ozdobíme ze smetany vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.