Pravá boeuf Stroganoff
35 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
884 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.
- 3Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.
- 4Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.