Pravá boeuf Stroganoff

35 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
884 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.
  • 3
    Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.