Pravé býgle
55 min.
Ingredience
- 2dekagramyMandle
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceOřechy lískové
- 10dekagramůŠvestky
- 10dekagramůJablka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.
- 2Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.
- 3Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.
- 4Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.