Pravé býgle

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.
  • 2
    Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.
  • 3
    Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.