Pražené grundle
20 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůGrundle
- 30gramůPetržel kudrnka
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Vápník
15 mg
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.
- 2Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.
- 3Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.
- 4Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.
- 5Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.