Pražené grundle

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.
  • 2
    Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.
  • 3
    Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.
  • 4
    Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.
  • 5
    Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.