Pražma pečená s okurkou a žampiony
70 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceChilli omáčka
- 125mililitrůVíno bílé
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůPražma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okurku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Polovinu rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch dáme vykuchané ryby, posypeme je solí a pepřem. Pokapeme citronovou šťávou smíchanou s chilli omáčkou, zakryjeme zbytkem zeleniny, zalijeme vínem a poklademe 3 lžícemi nakrájeného másla.
- 2Zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut do měkka. Poté maso i se zeleninou rozdělíme na talíře a uchováme teplé.
- 3Šťávu slijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a postupně přidáváme zbytek másla. Necháme zredukovat cca na polovinu množství, přelijeme ryby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.