Pražma s hráškem a slaninou
60 min.
Ingredience
- Na hrášek
- 30mililitrůOlej olivový
- 250gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibulka jarní
- 600gramůHrášek
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku.
- 2Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou.
- 3Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut.
- 4K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme.
- 5Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.