Pražma s liškami a chřestem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
539 mg
Cukr
195 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme šalotku, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme bylinkami, promícháme a odstavíme.
  • 2
    Pražmu zbavíme hlavy, vykostíme tak, že oba filety bude držet při sobě ocasní ploutev, rybu naplníme liškovou směsí, svážeme proužky spařeného pórku, osolíme, opepříme, pekáček vymastíme máslem, přiložíme ryby a pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.
  • 3
    Chřest 8 minut povaříme ve 100 ml silně osolené vody, scedíme a necháme okapat. Rybu s chřestem upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.