Pražská pečeně
75 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůVepřové maso libové
- 20gramůHrášek
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
773 mg
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
- 2Když maso změkne, zahustíme šťávu nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- 3Před podáváním nakrájíme maso na plátky a do šťávy přidáme nasekané, natvrdo vařené vejce, nasekanou šunku a hrášek. Nakonec přidáme kousek másla a jemně nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.