Pražská telecí kýta
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kilogramTelecí kýta
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
391 mg
Cukr
583 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na malé kostičky, smícháme ji s vajíčkem a hráškem, osolíme, opepříme a v pánvi necháme na mírném ohni trochu zhoustnout.
- 2Maso omyjeme, osušíme a vyřízneme do něj kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátky.
- 3V zapékací míse rozehřejeme olej a máslo a kýtu na něm prudce zapečeme z obou stran. Pak přilijeme vodu a maso v troubě pomalu pečeme, až změkne. V průběhu pečení ho přeléváme výpekem.
- 4Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.