Pražská telecí kýta

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
391 mg
Cukr
583 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na malé kostičky, smícháme ji s vajíčkem a hráškem, osolíme, opepříme a v pánvi necháme na mírném ohni trochu zhoustnout.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme a vyřízneme do něj kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátky.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme olej a máslo a kýtu na něm prudce zapečeme z obou stran. Pak přilijeme vodu a maso v troubě pomalu pečeme, až změkne. V průběhu pečení ho přeléváme výpekem.
  • 4
    Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.