Pražská záživná polévka

140 min.
Česká republika

Ingredience

    • 10gramůHouby sušené
    • 2lžičkyMajoránka
    • 2stroužkyČesnek
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 60gramůJečné kroupy
    • 2lžíceCeler - nať
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2kusyBrambory
    • 150gramůZelenina kořenová
    • 60gramůHrách loupaný
    • 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy přebereme, spaříme a propláchneme. Hrách přebereme a propláchneme, houby také propláchneme a vše necháme přes noc namočené.
  • 2
    Druhý den doplníme vodu dle potřeby a vaříme doměkka.
  • 3
    Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.
  • 4
    Přelijeme prochladlým vývarem z krup a hrachu, rozšleháme.
  • 5
    Potom přidáme kroupy, hrách, houby, nakrájené brambory na kostičky a vaříme tak, aby bylo vše měkké.
  • 6
    Polévku ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
  • 7
    Při podávání nejprve vložíme do talířů celerovou nať a pak zalijeme polévkou.
  • 8
    Podáváme s krajícem chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.