Pražská záživná polévka
140 min.
Ingredience
- 10gramůHouby sušené
- 2lžičkyMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůSádlo škvařené
- 60gramůJečné kroupy
- 2lžíceCeler - nať
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyBrambory
- 150gramůZelenina kořenová
- 60gramůHrách loupaný
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy přebereme, spaříme a propláchneme. Hrách přebereme a propláchneme, houby také propláchneme a vše necháme přes noc namočené.
- 2Druhý den doplníme vodu dle potřeby a vaříme doměkka.
- 3Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.
- 4Přelijeme prochladlým vývarem z krup a hrachu, rozšleháme.
- 5Potom přidáme kroupy, hrách, houby, nakrájené brambory na kostičky a vaříme tak, aby bylo vše měkké.
- 6Polévku ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
- 7Při podávání nejprve vložíme do talířů celerovou nať a pak zalijeme polévkou.
- 8Podáváme s krajícem chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.