Pražské placičky s pěnovou glazurou
42 min.
Ingredience
- Glazura
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 20plátkůMandle plátky
- 0,5kusVanilkový lusk
- Těsto
- 250gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme hladkou mouku se studeným nakrájeným máslem, s cukrem a se žloutky. Rychle vypracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu. Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Rádýlkem nebo formičkou vykrájíme tvary kosočtverců, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. Glazura: Bílek vyšleháme se solí na pevný sníh, postupně zašleháváme moučkový cukr a dužinu vydlabanou z lusku. Glazurou v silnější vrstvě potřeme kosočtverce a na každý ještě dáme trochu mandlových lupínků. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut, glazura má zůstat světlá. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.