Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
  • 4
    Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.