Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě
45 min.
![Česká republika](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/d0ce8c3ebafdc3cd82e4f312a6869d76c4fc501e.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 4plátkySýr Eidam cihla 40%
- 50gramůSalám Poličan
- 50gramůKapie
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
- 3Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
- 4Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.