Pražské telecí hrudí
120 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 800gramůTelecí hruď
- 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.
- 2Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.
- 3Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.
- 4Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.
- 5Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.
- 6Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.