Prebranac - zapečené fazole

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1389 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
89 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
26 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody.
  • 2
    Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme,
  • 3
    zalijeme čistou horkou vodou a vaříme doměkka.
  • 4
    Měkké fazole scedíme, dáme do mísy, osolíme, opepříme a řádně promícháme.
  • 5
    V pánvi na oleji zpěníme 1.5 kg cibule, nakrájenou na tenká kolečka.
  • 6
    Pak ji posypeme sladkou paprikou, dobře promícháme a odstavíme z plotny.
  • 7
    Do olejem vymazané zapékací mísy (nejlepší je kameninová) naklademe vrstvu fazolí, na fazole dáme vrstvu cibule.
  • 8
    Takto budeme několikrát vrstvy opakovat, poslední bude z cibule.
  • 9
    Každou vrstvu pokapeme olivovým olejem.
  • 10
    Fazole podlijeme 1-3 dl vývaru z fazolí, mísu zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.
  • 11
    Ke konci pečení na povrch poklademe plátky anglické slaniny.
  • 12
    Pečeme při 220 °C přibližně 45 minut.
  • 13

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.