Prebranac - zapečené fazole
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyCibule
- 500gramůFazole bílé
- 3decilitryOlej olivový
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 3decilitryVývar zeleninový
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1389 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
89 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
26 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody.
- 2Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme,
- 3zalijeme čistou horkou vodou a vaříme doměkka.
- 4Měkké fazole scedíme, dáme do mísy, osolíme, opepříme a řádně promícháme.
- 5V pánvi na oleji zpěníme 1.5 kg cibule, nakrájenou na tenká kolečka.
- 6Pak ji posypeme sladkou paprikou, dobře promícháme a odstavíme z plotny.
- 7Do olejem vymazané zapékací mísy (nejlepší je kameninová) naklademe vrstvu fazolí, na fazole dáme vrstvu cibule.
- 8Takto budeme několikrát vrstvy opakovat, poslední bude z cibule.
- 9Každou vrstvu pokapeme olivovým olejem.
- 10Fazole podlijeme 1-3 dl vývaru z fazolí, mísu zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby.
- 11Ke konci pečení na povrch poklademe plátky anglické slaniny.
- 12Pečeme při 220 °C přibližně 45 minut.
- 13
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.