Preclíky brynzové
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůSýr Brynza
- 20gramůDroždí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 10gramůKmín celý
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, brynzu, žloutky, pepř, sůl a přilijeme kvásek. Promícháme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na tenký plát, vytvarujeme z něj preclíky a necháme vykynout. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.
- 3Preclíky necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.