Preclíky brynzové

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, brynzu, žloutky, pepř, sůl a přilijeme kvásek. Promícháme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na tenký plát, vytvarujeme z něj preclíky a necháme vykynout. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.
  • 3
    Preclíky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.