Preclíky s máslem
90 min.
Ingredience
- 11dekagramůMáslo čerstvé
- 4dekagramyCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 3dekagramyDroždí
- 25dekagramůMouka polohrubá
- 3dekagramyHrozinky
- 4dekagramyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme máslovou placku - máslo (7 dkg) utřeme s hladkou moukou, vypracujeme těsto a uložíme ho do studena.
- 2Potom uděláme kvásek z droždí, mouky, cukru a mléka. Necháme vykynout na teplém místě.
- 3Mezitím v míse rozmícháme cukr s máslem, citronovou kůrou, vanilkou, žloutky a solí. Přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které ještě chvilku necháme vykynout. Těsto potom rozválíme na placku, doprostřed položíme máslové těsto, které obalíme těstem kynutým, a společně rozválíme, aby se těsta spojila. Polovinu posypeme rozinkami a druhou polovinu přeložíme, opět rozválíme. Těsto krájíme na prst silné proužky, které zatočíme do tvaru preclíků. Ty necháme ještě chvilku vykynout a dáme péct do rozpálené trouby do červena.
- 4Hotové můžeme polít bílou cukrovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.