Předkrm se žampióny a chřestem
25 min.
Ingredience
- Houbová zálivka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusBujón zeleninový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou a na rozehřátém másle zlehka orestujeme. Orestované houby zaprášíme moukou, zamícháme, aby se plátky hub obalily v mouce a potom je podlijeme trochou vody, ve které jsme rozdrobili kostku zeleninového bujónu a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a před podáváním ji prohřejeme.
- 2Sterilovaný chřest ohřejeme ve vlastním nálevu. Podáváme teplé tak, že ohřátý chřest urovnáme
- 3na talíře a přelijeme houbovou zálivkou. Pokrm podáváme teplý, posypaný sekanou petrželkou, jako
- 4předkrm k pečivu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.