Předkrm z makrely
20 min.
Ingredience
- 2kusyMakrela uzená
- 50mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůKerblík
- 2kusyOkurky
- 15gramůHořčice
- 1špetkaŠalotka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat dvě uzené makrely. Oddělíme hlavu a ocas, vyndáme páteř a kosti, maso od kůže oddělíme a z masa na talířku vytvoříme kopeček.
- 2Do misky nalijeme ocet a olej, vmícháme žloutky, lžíci hořčice, přisypeme posekanou šalotku a kerblík, přidáme ještě kyselé okurky, které pokrájíme najemno. Vše spolu promícháme a vzniklou omáčkou přelijeme kopečky makrely.
- 3Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.