Prejt z vepřové hlavy a kořínku
190 min.
Ingredience
- 6kusůPepř černý celý
- 0,5kusVepřová hlava
- 150gramůJátra vepřová
- 0,3lžičkaNové koření mleté
- 3lžičkyMajoránka
- 0,5kusTelecí plíce
- 4kusyŽemle tuková
- 3špetkyZázvor mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyNové koření celé
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
895 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka.
- 2Vyjmeme z vody, necháme zchladnout, obereme maso z hlavy a se srdcem je rozsekáme nadrobno.
- 3Uvařený kořínek, syrová játra a namočené žemle ve vývaru, které vymačkáme, pak umeleme.
- 4Smícháme rozsekané a umleté maso, přidáme utřený česnek se solí, mletý pepř a nové koření, zázvor a rozemnutou majoránku. Dle potřeby směs zředíme procezeným vývarem.
- 5Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, upravíme povrch vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
- 6Prejt podáváme teplý s vařeným bramborem a s dušeným kysaným zelím. Chutný je rovněž s bramborovou kaší a se zelným salátem. Můžeme také prejt podávat studený s červenou řepou či strouhaným křenem a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.