Přepékaná tykev

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou tykev nakrájíme na malé hranolky, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, uvařenou tykev do něj urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme.
  • 3
    Po zapečení zalijeme pokrm smetanou rozkvedlanou s vejci a povrch posypeme nasekanou petrželkou. Tykev znovu zapečeme, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.