Přepékaná tykev
60 min.
Ingredience
- 800gramůTykev
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou tykev nakrájíme na malé hranolky, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.
- 2Pekáček vymažeme máslem, uvařenou tykev do něj urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme.
- 3Po zapečení zalijeme pokrm smetanou rozkvedlanou s vejci a povrch posypeme nasekanou petrželkou. Tykev znovu zapečeme, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.