Přesbidlo
50 min.
Ingredience
- Na noky
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, mouky, soli a žloutku připravíme noky a necháme je odpočinout.
- 2Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Vodu z brambor slijeme do menšího kastrolu a v ní zavaříme noky. Vykrajujeme je malou lžičkou. Vaříme je 6 minut, poté je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme.
- 3„Přesbidlo“ omastíme nakrájenou cibulkou osmahnutou dozlatova na sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.