Presidentův dort s mandlemi a polevou
70 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 30gramůMandle
- 140gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
- 30gramůPomerančová kůra
- 120gramůMarmeláda malinová
- Na formu
- 20gramůMáslo bylinkové
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na ozdobu
- Poleva
- 200gramůCukr kostkový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 80gramůČokoláda hořká
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme 100 g cukru a zlehka, vařečkou, vmícháme zbytek cukru, 140 g strouhaných mandlí, strouhanku, na nudličky nakrájený zbytek mandlí, citronovou kůru a šťávu a na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru naloženou v cukru.
- 2Těsto rozetřeme do menší, vymazané a moukou vysypané dortové formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
- 3Prochladlý dort potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme konvalinkami, vykrájenými z loupaných mandlí.
- 4Na polevu svaříme cukr s vodou. V míse necháme rozehřát máslo se lžící vody a čokoládou. Za stálého míchání přilijeme horký cukr a ještě horkou polevou přelijeme dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.