Presidentův dort s mandlemi a polevou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme 100 g cukru a zlehka, vařečkou, vmícháme zbytek cukru, 140 g strouhaných mandlí, strouhanku, na nudličky nakrájený zbytek mandlí, citronovou kůru a šťávu a na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru naloženou v cukru.
  • 2
    Těsto rozetřeme do menší, vymazané a moukou vysypané dortové formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
  • 3
    Prochladlý dort potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme konvalinkami, vykrájenými z loupaných mandlí.
  • 4
    Na polevu svaříme cukr s vodou. V míse necháme rozehřát máslo se lžící vody a čokoládou. Za stálého míchání přilijeme horký cukr a ještě horkou polevou přelijeme dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.