Prešovská štika

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
677 mg
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem, vínem a zasypeme drobně nakrájenými žampiony. Dusíme asi 15 minut.
  • 2
    Potom porce ryby vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Už nevaříme, jen prohříváme.
  • 3
    Omáčku nalijeme na štiku a pokrm ozdobíme nasekanou šunkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.