Prešovská štika
45 min.
Ingredience
- 30gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 0,5decilitrVývar rybí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůŠtika obecná
- 1,5decilitryVíno bílé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
677 mg
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 1Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem, vínem a zasypeme drobně nakrájenými žampiony. Dusíme asi 15 minut.
- 2Potom porce ryby vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Už nevaříme, jen prohříváme.
- 3Omáčku nalijeme na štiku a pokrm ozdobíme nasekanou šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.