Přílohová rýže
20 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 2gramySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Vápník
26 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme
- 210 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.
- 3Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.
- 4Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.