Přílohová rýže

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Vápník
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme
  • 2
    10 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.
  • 3
    Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.
  • 4
    Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.