Přílohové zelí s nivou
30 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme zelí, sůl, pepř a za občasného míchání dusíme zhruba 10 minut. Poté odstavíme a do zelí vmícháme sýr se smetanou. Vrátíme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nevaříme!
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.