Přírodní kuřecí steak s ananasem
32 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej sezamový
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř bílý
- 70mililitrůAnanasová šťáva
- 100gramůAnanas kousky v mírně sladkém nálevu
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
678 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.
- 2V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.
- 3Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.