Přírodní kuřecí steak s ananasem

32 min.
Česká republika

Ingredience

      • 200gramůKuřecí prsa
      • 2kusyCibulka jarní
      • 1lžíceOlej sezamový
      • 4špetkySůl
      • 4špetkyPepř bílý
      • 70mililitrůAnanasová šťáva
      • 100gramůAnanas kousky v mírně sladkém nálevu
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    169 kcal
    Bílkoviny
    22 g
    Tuky
    6 g
    Sacharidy
    6 g
    Vláknina
    678 mg
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a osušíme je. Jarní cibulky očistíme a pokrájíme na kroužky. Kompotovaný ananas scedíme a šťávu si odložíme.
    • 2
      V teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty) maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme téměř dorůžova. Na cibulku poklademe zpět kuřecí plátky, přidáme ananas, vše podlijeme 50-70ml ananasovou šťávou a pod poklicí dusíme přibližně 10 minut, maso by maso mělo být dokonale měkké.
    • 3
      Kuřecí steaky dáme na talíře, povrch pokryjeme kousky ananasu, výpekem s cibulkou maso přelijeme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.