Přírodní řízky na pivu
53 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
60 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a dobře obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji řízky z obou stran osmažíme, poté zalijeme pivem.
- 2Dusíme tak dlouho, dokud se pivo nezredukuje a nevytvoří se hustší omáčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.