Přírodní srnčí hřbet
140 min.
Ingredience
- 850gramůSrnčí hřbet
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 3gramyNové koření celé
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 1litrVoda pitná
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 6plátkůPomeranče
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí hřbet odblaníme, omyjeme, potřeme 1/2 lžičky soli a prošpikujeme slaninou. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Vložíme připravený hřbet, zprudka ho ze všech stran opečeme. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do hrnce. Vložíme nové koření a divoké koření. Vše zalijeme 5 dl vody a pod pokličkou v nahřáté troubě dusíme doměkka. Po dobu dušení maso občas polijeme vlastní šťávou. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme ho na plátky.
- 2Vypečenou šťávu vydusíme do tuku, zalijeme 2 dl teplé vody a za častého míchání vaříme do oddělení tuku od šťávy. Hotovou šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, dochutíme zbylou solí, pomerančovou šťávou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a odstavíme z ohně.
- 3Měkké a nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci masa přelijeme teplou šťávou a ozdobíme plátkem pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.