Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami
45 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř citronový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2kusyCibule
- 4decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky omyjeme, osušíme, posypeme z obou stran solí (1.5 lžičky), kmínem a citronovým pepřem (1 lžička). Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 3-4 mm. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule nakrájíme na kroužky.
- 2Do hrnce dáme plátky brambor, které proložíme 1/3 cibule. Přilijeme 3-4 dl vody, přidáme lžíci másla, lžičku soli, promícháme, zakryjeme poklicí a brambory přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu brambory dusíme přibližně 15-17 minut.
- 3Mezitím v pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje s 1 lžicí másla, filety z tresky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2-3 minuty z každé strany. Pak je z pánve vyjmeme a na zbylém omastku zprudka restujeme žampiony (s cibulí 1-2 minuty). Žampiony posypeme citronovým pepřem, solí a odstavíme z plotny.
- 4Na talíře dáme filety z tresky, obložíme je dušenými bramborami, které posypeme koprem, na rybu položíme 2-3 lžíce žampionů s cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.