Přírodní vepřové plátky na kmíně
45 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo
- 2lžíceOlej kokosový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
373 mg
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.
- 2V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.
- 3Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.