Přírodní vepřové plátky na kmíně

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
373 mg
Cukr
65 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.
  • 2
    V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.
  • 3
    Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.