Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
548 mg
Cukr
899 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji.
  • 2
    Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut.
  • 3
    Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.