Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby
55 min.
Ingredience
- Na zahuštění a dochucení
- 100mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 650gramůVepřová kýta
- 2lžičkySůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKmín celý
- 500mililitrůBujón houbový
- 200gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
57 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
548 mg
Cukr
899 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji.
- 2Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut.
- 3Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.