Proteinová zmrzlina z batátu

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůBrambory sladké (Batáty)
    • 200mililitrůSmetana 6% (do kávy)
    • 30gramůPROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
    • 1kusBroskve
    • 4lžíceČokoláda 70% kakao
    • 4lžíceOříšky piniové
    • 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
  • 2
    Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
  • 3
    Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.