Proteinová zmrzlina z batátu
60 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory sladké (Batáty)
- 200mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 30gramůPROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
- 1kusBroskve
- 4lžíceČokoláda 70% kakao
- 4lžíceOříšky piniové
- 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
- 2Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
- 3Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.