Proteinový biskupský chlebíček

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu "srnčí hřbet" vytřeme olejem. Omyté sušené brusinky, hrozinky, meruňky a ananas pokrájíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 160°C.
  • 2
    Do mísy dáme jemnou ovesnou mouku, kokosovou mouku, proteinový prášek, špetku soli, kypřící prášek, egyptský pepř (kardamom) a z chemicky neošetřeného citrónu a pomeranče kůru, kterou si pokrájíme na drobné kostičky. Směs promícháme. Pak přidáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, sušené ovoce, celá 2 vejce a tuhý sníh vyšlehaný ze dvou bílku.
  • 3
    Dobře vypracované těsto dáme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Chlebíček pečeme přibližně 25-60 minut dozlatova.
  • 4
    Upečený biskupský chlebíček chvíli necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy na tác. Když je úplně vychladlý, nakrájíme z něj plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.