Proteinový biskupský chlebíček
45 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- Těsto
- 25gramůBrusinky
- 25gramůHrozinky
- 25gramůMeruňky sušené
- 140gramůMouka ovesná
- 60gramůPROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřící prášek bezlepkový
- 1lžičkaKardamom mletý
- 1kusPomeranče
- 20gramůMandle
- 20gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 25gramůAnanas kandovaný
- 1kusCitrony
- 2lžíceKokosová moučka
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Formu "srnčí hřbet" vytřeme olejem. Omyté sušené brusinky, hrozinky, meruňky a ananas pokrájíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 160°C.
- 2Do mísy dáme jemnou ovesnou mouku, kokosovou mouku, proteinový prášek, špetku soli, kypřící prášek, egyptský pepř (kardamom) a z chemicky neošetřeného citrónu a pomeranče kůru, kterou si pokrájíme na drobné kostičky. Směs promícháme. Pak přidáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, sušené ovoce, celá 2 vejce a tuhý sníh vyšlehaný ze dvou bílku.
- 3Dobře vypracované těsto dáme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Chlebíček pečeme přibližně 25-60 minut dozlatova.
- 4Upečený biskupský chlebíček chvíli necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy na tác. Když je úplně vychladlý, nakrájíme z něj plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.