Protivínská roštěná

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
676 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
  • 2
    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
  • 3
    Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
  • 4
    Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
  • 5
    Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
  • 6
    Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
  • 7
    Podáváme s knedlíkem či rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 12. 2015
Protivínská roštěná
Šťáva s pivem byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru.