Protivínská roštěná
80 min.
Ingredience
- 0,3lžičkaPepř černý mletý
- 0,3lžičkaSůl
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyNové koření celé
- 100gramůCibule
- 4špetkyZázvor mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
676 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.
- 2Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.
- 3Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.
- 4Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.
- 5Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.
- 6Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.
- 7Podáváme s knedlíkem či rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 12. 2015
Protivínská roštěná
Šťáva s pivem byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru.