Protýkaná vepřová plec
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 500gramůVepřová plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPárky jemné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1714 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
134 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme a spolu s párkem nakrájíme na štíhlé hranolky. Maso otřeme, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme za občasného podlití doměkka.
- 3Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme protlak, podlijeme a podusíme.
- 4Hotovou šťávu přecedíme na naporcované maso, dochutíme a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.