Protýkaná vepřová plec

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1714 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
134 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme a spolu s párkem nakrájíme na štíhlé hranolky. Maso otřeme, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.
  • 2
    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme za občasného podlití doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme protlak, podlijeme a podusíme.
  • 4
    Hotovou šťávu přecedíme na naporcované maso, dochutíme a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.