Provensálské jehněčí na grilu
50 min.
Ingredience
- 750mililitrůVíno červené
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1hrstTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
604 mg
Cukr
950 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěné maso vodorovně neúplně rozřízneme směrem od kapsy, která vznikla při odstraňování kosti. Nedořízneme maso úplně, abychom jej mohli rozložit na velký plát.
- 2Připravené maso vložíme do mísy, přidáme červené víno, nakrájené stroužky česneku a olej. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 6 hodin (lépe 24 hodin) marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.
- 3Než budeme maso grilovat, vyjmeme jej z marinády a osušíme. Maso naplocho rozložíme a propíchneme jej 2-3 grilovacími jehlami, aby se při grilování nekroutilo. Po obou stranách potřeme tapenádou.
- 4Grilovací rošt potřeme olejem a položíme na něj maso. Nad žhavým dřevěným uhlím, ve výšce asi 10 cm, grilujeme z obou stran, vždy po dobu 5 minut. V pětiminutových intervalech obrátíme ještě dvakrát a pokaždé potřeme tapenádou. Jestliže se nám bude maso připalovat, posuneme rošt na 15 cm nad uhlí. Po 20-25 minutách bude maso středně propečené.
- 5Opečené maso odstavíme a necháme 10 minut odpočinout. Rozkrájíme jej na tenké plátky, které ozdobíme snítkami rozmarýnu a tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.