Provensálské kuře s grilovaným lilkem
20 min.
Ingredience
- 300gramůLilek
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 500gramůKuřecí prsa
- 4lžičkyProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilek pokrájíme podélně na plátky. Maso naporcujeme také na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme koření. Rozpálíme gril na maximální teplotu, necháme grilovat lilek i kuřecí maso.
- 2Průběžně maso s lilkem obracíme, aby se nepřichytilo. Jakmile začne lilek hnědnout, vložíme na něj sýr, lilek do sýra necháme zapéct. Až bude maso dostatečně propečené, můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.