Provensálské žampionové špízy

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.
  • 2
    V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.
  • 3
    Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.
  • 4
    Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.