Provensálské žampionové špízy
35 min.

Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 8kusůRajčata Cherry
- 2kusyCibule
- 6lžicOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaProvensálské koření
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.
- 2V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.
- 3Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.