Provensálský chléb

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.
  • 3
    Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.
  • 4
    Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.