Provensálský chléb
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
- 2Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.
- 3Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.
- 4Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.