Provensálský svítek

24 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit.
  • 2
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat.
  • 4
    Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.