Prsa kachní s pomerančovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyMed včelí
- 5lžicLikér Grand Marnier
- 1kusPomeranče
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme je dozlatova na pávni cca 12 minut. Smažíme nejprve po straně s kůží. Před dokončením potřeme kůži máslem a medem. Přelijeme maso likérem a rozpálíme pánev, hotová prsa vyndáme a udržujeme teplá.
- 2Pomerančovou kůru nastrouháme, přidáme šťávu z 1 pomeranče a přilijeme k výpeku z masa. Zahřejeme omáčku, ale již nevaříme. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme med.
- 3Podáváme horké s kachním masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.