Pstruh marinovaný
35 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
- 20gramůHořčice grilovací
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1špetkaFeferony
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyZázvor mletý
- 15gramůCibule
- 10gramůCitronová kůra
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 80gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vyvrhneme, očistíme, důkladně omyjeme, na bocích od hřbetu dolů dvakrát nařízneme, aby se marináda dostala pod kůži. V misce smícháme olej s pikantní hořčicí, přisypeme papriku, špetku drcených feferonek, pepř, sůl, zázvor, nastrouhanou cibuli a citronovou kůru. Dobře rozmícháme a touto marinádou pstruhy pečlivě potřeme. Dáme je do chladu aspoň hodinu uležet.
- 2Pstruhy smažíme v teflonové pánvi po obou stranách dorůžova. V létě můžeme takto marinované pstruhy grilovar na zahradním grilu.
- 3Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.