Pstruh na ryzlinku
45 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
- 200gramůŠalotka
- 350mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
331 mg
Cukr
840 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210 °C. Šalotky nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 20 g másla. Poté jimi vyložíme pekáč. Očištěné a osušené ryby položíme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. V troubě pečeme 25 minut. Z upečených ryb opatrně odstraníme kůží a položíme je na předehřátý podnos.
- 2Šťávu propasírujeme přes síto a vlijeme do kastrůlku. Při vysoké teplotě prudce redukujeme, poté přilijeme smetanu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme po kouscích máslo a omáčku dobře vymícháme a přelijeme přes ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.