Pstruh na selský způsob

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1280 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
56 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
  • 3
    Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.