Pstruh na selský způsob
75 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 4kusyPstruh
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKarotka
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 700mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1280 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
56 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
- 3Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.