Pstruh na sladkokyselo
50 min.

Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyPórek
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceKečup
- 4lžíceOmáčka sladkokyselá
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filety z pstruha omyjeme, očistíme, osušíme, zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky. Mrkev omyjeme, očistíme a za pomoci škrabky nakrájíme na tenké proužky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kousky pstruha na měm osmažíme na straně, kde je kůže. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Ve zbytku oleje osmahneme zeleninu, spaříme, přidáme kečup, sůl, rybí omáčku a slakokyselou omáčku.
- 4Nakonec do pánve vrátíme opečené kousky pstruha, přidáme najemno nasekanou pažitku a ještě asi 10 minut podusíme. Ihned poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.