Pstruh na smetaně
40 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
501 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut.
- 2Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme.
- 3Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky.
- 4Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.