Pstruh na uzené slanině
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 12kusůAnčovičky konzervované
- 2kusyJablka
- 4špetkyMáta
- 1kusCitrony
- 12plátkůSlanina vepřová
- 450gramůTagliatelle
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 800gramůPstruh
- 1lžíceOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
40 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů.
- 2Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly.
- 3Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme.
- 4Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře.
- 5Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.